واحد مراقبت هوای فشرده (Air Service Unit)

واحد مراقبت هوای فشرده

در این مطلب از دانشنامه ایفاکو، درباره واحد مراقبت هوای فشرده توضیحاتی ارائه خواهیم کرد. به طور کلی همواره بایستی یک واحد مراقبت و یا حتی یک ماژول تک برای استفاده از هوای فشرده صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. سوالات رایج درباره واحد مراقبت هوای فشرده را در ادامه پاسخ خواهیم داد.

آماده سازی هوای فشرده | چرا آماده سازی هوای فشرده لازم است؟

ذرات گرد و غبار، آب و مواد شیمیایی می‌توانند اثرات بسیار بدی بر روی تجهیزات پنوماتیک و نیز مصرف هوای فشرده، داشته باشند.

همچنین ذرات جامد موجب فرسایش مکانیکی می‌شوند؛ به عنوان مثال موجب ساییدگی فضای بین دیواره سیلندر و آب بندهای پیستون شده و این امر به بخارات آب اجازه نفوذ و ایجاد خوردگی در قطعات را می‌دهد.

ذرات اکسید شده می‌توانند یک خسارت مکانیکی جدید ایجاد کرده و یا با کپه شدن در منطقه‌ای موجب کاهش دبی عبوری هوای فشرده گردند.

آماده سازی هوای فشرده در واقع برای مهیا ساخت 3 ویژگی کلیدی برای هوای فشرده مصرفی می‌باشد:

  • کیفیت (میزان آب، ذرات و روغن)
  • کمیت (کمترین و بیشترین سطح عبوری هوای فشرده)
  • فشار (کمترین و بیشترین فشار و دقت نتظیم فشار)

چه ملاک‌هایی را برای انتخاب سایز اتصالات یک واحد مراقبت هوای فشرده باید در نظر گرفت؟

برای انتخاب سایز اتصالات واحد مراقبت، نبایست تنها سایز اتصالات واحد مراقبت را در نظر گرفت؛ بلکه باید دبی مورد نیاز و بازه کنترلی آن را نیز مد نظر قرار داد. اگر بازه مورد نظر، تامین می‌گردد، انتخاب سایز تنها به دبی هوای مصرفی محدود می‌گردد.

باید در نظر داشت که انتخاب سایز بالا برای واحد مراقبت هوای فشرده، خسارتی را ایجاد نمی‌کند، تنها موجب افزایش بی‌مورد هزینه می‌گردد.

واحد مراقبت هوای فشرده چیست؟

واحد مراقبت هوای فشرده، دارای تجهیزات متنوعی می‌باشد که بنابر نیاز، ماژول‌های مختلفی انتخاب و مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشترین تجهیزات مورد استفاده در واحد مراقبت عبارتند از:

  • شیر قطع و وصل
  • رگولاتور فشار/ فیلتر رگولاتور
  • شیر آغاز نرم
  • فیلتر
  • روغن زن
  • خشک کن

شیر قطع و وصل

فستو دارای شیرهای قطع و وصل متنوعی می‌باشد، شیرهای قطع و وصل واحد مراقبت، اصولاً برای باز و بسته کردن ورودی هوای اصلی و تخلیه هوای فشرده سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تامین و تخلیه هوای فشرده

در هنگام شروع به کار سیستم شیرهای قطع و وصل، باز شده و موجب ورود هوای فشرده به سیستم می‌شود.

در هنگام خاموش بودن دستگاه و یا انجام تعمیرات برای جلوگیری از هدررفت زیاد هوای فشرده و یا جلوگیری از حرکت‌های ناخواسته، با بستن شیر قطع و وصل، هوای خطرناک سیستم تخلیه می‌شود.

واحد مراقبت هوای فشرده

از این نمونه شیرها می‌توان به سری MS-EM1 و یا MS-EE و در سری D، به HE و یا HEE اشاره کرد.

این شیرها در دو نوع دستی و الکتریکال در بازه محصولات فستو وجود دارند. مدل‌های دستی، توسط دست تحریک می‌شوند و مدل‌های الکتریکال که با ولتاژهای 24 ولت و یا 220 ولت کار می‌کنند می‌توانند توسط سیستم کنترل تحریک شود.

رگولاتور فشار / فیلتر رگولاتور

فیلتر رگولاتور، فشار کاری سیستم را (مستقل از فشار مخزن هوای فشرده) تنظیم کرده و نوسات ایجاد شده را نیز حذف می‌نماید و در عین حال، ذرات گرد و غبار و روغن موجود در هوای فشرده را با توجه به نوع فیلتر خود فیلتر می‌کنند. با توجه به زاویه ورود هوای فشرده به داخل کاسه فیلتر، آب میعان شده هوای ورودی نیز توسط نیروی گریز از مرکز ایجاد شده، از هوای فشرده جدا می‌گردد. مانند MS-LFR و یا LFR

رگولاتورها بر اساس نوع کارکرد اساسی خود به دو دسته تقسیم می‌شوند، تحریک مستقیم دیافراگم و یا تحریک پیلوتی پیستون دیافراگم.

تحریک مستقیم دیافراگم رگولاتور فشار

در این نوع رگولاتورها، فنر اصلی نیرویی را بر روی دیافراگم اعمال می‌نماید. این نیرو با چرخاندن دسته یا دستگیره تنظیم، قابل تغییر است. در مرکز دیافراگم یک المان آب بندی وجود دارد که بر روی پیستون رگولاتور فشار وارد می‌کند، این فشار حاصل نیروی فنر اصلی و نیروی فنر تنظیم رگولاتور می‌باشد.

با تغییر تنظیم فنر اصلی، پیستون رگولاتور به سمت پایین رانده شده و موجب شده که آب بند پایینی کمی ‌آزاد گردد و سبب می‌شود تا مسیر هوای فشرده از ورودی به سمت خروجی کمی ‌باز شود. این امر تا زمانی ادامه می‌یابد که فشار دهانه خروجی به حدی برسد که نیروی اعمالی فشار خروجی بر روی دیافراگم زیاد شده و موجب بسته شدن دوباره آب بند پایینی گردد.

در صورت افزایش فشار در دهانه خروجی، بیش از حد تنظیم شده، فشار زیاد موجب افزایش نیروی رو به بالای دیافراگم شده و در نتیجه فنر اصلی کمی‌فشرده‌تر شده و دیافراگم کمی ‌به سمت بالا حرکت می‌کند، در نتیجه پیستون رگولاتور نیز کمی ‌به سمت بالا حرکت می‌کند و آب بند پایینی به طور کامل بسته می‌شود ولی این تغییر موقعیت پیستون رگولاتور به حدی نیست که بتواند المان آب بندی را همچنان آب بند نگاه دارد؛ در نتیجه هوای اضافه از بین دیافگرام و فنر اصلی و از طریق تخلیه اصلی، تخلیه می‌گردد. این فرآیند تا زمانی که فشار به حد تنظیم شده برسد ادامه می‌یابد.

مانند رگولاتورهای فشار فستو مدل MS-LR و یا در سری D مانند LR

تحریک پیلوتی دیافراگم رگولاتور فشار

روش کلی کارکرد رگولاتور فشار تحریک پیلوتی، مانند رگولاتور فشار تحریک مستقیم می‌باشد. تفاوت در آن است که عملکرد دیافراگم و فنر اصلی در تحریک مستیقیم توسط یک پیلوت و پیستون و به عبارت دقیق‌تر توسط یک پیستون پیلوتی صورت می‌گردد.

واحد مراقبت هوای فشرده

در ابتدا، پیستون پیلوت و رگولاتور در بالاترین موقعیت خود قرار دارند در نتیجه آب بند پایینی بسته است.  اگر هوا از سمت دهانه ورودی جریان یابد، این هوا ابتدا وارد قسمت پایینی پیستون رگولاتور می‌شود، سپس هوا از طریق دریچه اتصال (دارای قطری برابر 0.1 میلیمتر) وارد قسمت داخلی پیستون پیلوت می‌گردد و در نتیجه قسمت بالایی پیستون پیلوتی پر فشار می‌شود. نیروی اعمالی بر قسمت بالایی پیستون پیلوتی موجب شده تا آب بند پایینی به سمت پایین رانده شود و مسیر عبور هوا بازگردد.

اختلاف فشار ورودی و خروجی رگولاتور موجب تنظیم فشار می‌گردد، برای کاهش فشار، با کم کردن نیروی فنر اصلی، هوای اضافه پیلوت تخلیه شده و در نتیجه نیروی کمتری برای به پایین راندن آب بند پایینی وجود دارد.

مانند رگولاتور‌های فشار MS9-LR و LR-MAXI در سری D.

در حالت کلی می‌توان گفت که رگولاتور پیلوتی شامل 2 رگولاتور می‌باشد، رگولاتور کوچک که کار تنظیم فشار پیستون پیلوتی را بر عهده دارد (این پیستون پیلوتی نقشی همانند فنر اصلی را بازی می‌کند) و رگولاتور اصلی که وظیفه تنظیم فشار خط را عهده‌دار است.

علت استفاده از رگولاتورهای پیلوتی، بزرگ شدن سایز فنر اصلی می‌باشد، تنظیم نیروی فنرهای بزرگ برای اپراتور بسیار سخت و یا غیر ممکن است، رگولاتورهای پیلوتی این امکان را فراهم می‌کنند که با تغییر یک فنر کوچک بتوانیم یک رگولاتور بزرگ را تنظیم نماییم.

فیلتر رگولاتور

فیلتر رگولاتور یک ترکیب از فیلتر و رگولاتور می‌باشد که در این ترکیب، فیلتر در قسمت پایینی و رگولاتور در قسمت بالایی قرار دارد. هوای فشرده ابتدا از فیلتر رد شده و پس از حذف آلودگی‌های و آب میعان شده موجود در آن، وارد رگولاتور می‌شود. این امر افت فشار ناشی از فیلتر را نیز جبران می‌نماید.

مانند MS-LFR و یا LFR در سری D.

شیر آغاز نرم

شیر آغاز نرم همانطور که از نامش پیداست تنها در ابتدای فرآیند نقش دارد، زمانی که هیچ فشاری در سیستم وجود ندارد و قرار است سیستم تحت فشار قرار گیرد.

واحد مراقبت هوای فشرده

با توجه به طراحی‌های مختلف و نیازمندی‌های متفاوت سیستم‌ها، ممکن است عملگرها و شیرهای پنوماتیک، در ابتدای حرکت در هر نقطه ای قرار داشته باشند، در صورتی که فشار به یک بارگی وارد سیستم شود، احتمال می‌رود برخی از عملگرها حرکت‌های سریعی داشته باشند و با ایجاد ضربه و یا لرزش علاوه بر ایجاد خسارت موجب خطرات متفاوتی برای اپراتور گردند.

شیر آغاز نرم مانع از افزایش فشار ناگهانی سیستم می‌شود، به این ترتیب که در ابتدای امر، با یک دبی کم، سیستم را به زیر فشار می‌برد، هنگامی ‌که فشار سیستم به حدود 50% فشارش رسید (در این وضعیت تمامی‌ حرکت‌ها ممکن انجام شده و با فشارهای بالاتر حرکتی رخ نخواهد داد)، شیر به طور کامل باز شده و فشار سیستم به فشار نهایی خود می‌رسد.

این شیر جهت ایمنی اپراتور و طول عمر تجهیزات پنوماتیک دستگاه‌ها، بسیار توصیه می‌گردد.

مانند شیر MS-DL و یا HEL در سری D

شیر ایمنی

شیر آغاز نرم و تخلیه سریع فستو MS6-SV برای کاهش ریسک افزایش فشار ناگهانی و همچنین حبس فشار در خطوط سیستم و شیرهای ترمینالی در صنعت طراحی شده است.

این تجهیز، یک تجهیز به ذات ایمن است، سامانه مکاترونیکی دوتایی آن منطبق با احتیاجات استاندارد EN ISO 13849-1 می‌باشد. محافظ ایمنی پنوماتیک و تخیله ایمن این شیر، این اطمینان را ایجاد که می‌کند که شیر در حالتی هم که دچار آسیب شده باشد، کار تخلیه را انجام می‌دهد (این تجهیز دارای رده e بازدهی می‌باشد). این تجهیز دارای قابلیت نصب سنسور است.

فیلتر

هوای فشرده بایستی برای جلوگیری هرگونه خسارت و یا آسیبی، همواره پاکیزه باشد. آلودگی موجب افزایش شتاب خوردگی بر روی دیواره‌ها و المان‌های آب بندی می‌شود که این امر موجب سو رفتار تجهیزات پنوماتیکی و کاهش عمر کاری آن‌ها می‌گردد. با توجه که تمامی‌فیلترهای موجب افت فشار و مقاومت در برابر عبور سیال می‌شوند و این خود هزینه کلی سیستم را افزایش می‌دهد، هوای فشرده باید به مقدار مورد نیاز تمیز باشد و نه بیشتر.

انواع فیلترها

فیلترهای ذرات جامد و قطرات میعان شده را  از هوا جدا می‌کنند.

ذرات بزرگتر (بسته یه نوع فیلتر، 40 میکرون، 5 میکرون و …) در فیلترها گیر کرده و مایعات (آب و یا روغن) توسط نیروی گریز از مرکز از هوا جدا می‌شوند. مایع جدا شده در پایین کاسه فیلتر جمع می‌شود که باید به طور مرتب تخلیه گردد، در غیر این صورت دوباره توسط هوا فشرده وارد سیستم می‌گردد.

جداسازی با نیروی گریز از مرکز

جدا سازی با نیروی گریز از مرکز مانند یک فیلتر درشت (دارای منافذ درشت) برای قطره‌های آب و ذرات درشت گرد و خاک و آلودگی می‌باشد (بزرگتر از 50 میکرون). برای این منظور، یک سری پره جهت ایجاد گردابه و چرخاندن هوا در ورودی فیلتر قرار می‌گیرد که موجب می‌شود هوا به سرعت به چرخش در آید. در نتیجه‌ی نیروی گریز از مرکز ایجاد شده، ذرات سنگین‌تر مانند قطرات آب و یا ذرات سنگین، به دیواره فشرده می‌شوند و در نهایت در محفظه پایین کاسه جمع آوری می‌شوند که ما در اصطلاح به این محفظه کاسه فیلتر به همراه شیر تخلیه می‌گوییم.

واحد مراقبت هوای فشرده

فیلترهای اولیه

فیلترهای اولیه، یه نوع صافی هستند که به طور معمول شبیه استوانه بوده و جریان هوا از خارج به داخل این استوانه جریان دارد و ذرات جامد و مقدار کمی ‌از آب و یا روغن را در سطح خود نگه می‌دارد. اندازه منافذ فیلتر، سایز ذراتی که می‌تواند فیلتر کند را مشخص می‌کند.

برخی از این نوع فیلترها یک بار مصرف بوده و برخی قابلیت تمیز شدن و استفاده مجدد را دارند. سایز این فیلترها بین 25 تا 40 میکرون بوده که برای کاربردهای معمول مناسب است.

میکرو فیلتر

میکرو فیلترها، فیلترهایی با کاربرد وسیع می‌باشند که ذرات باقیمانده روغن را به مقداری کمتر از 0.01 میلیگرم در هر متر مکعب می‌رساند که این مقدار برابر با کلاس 1 کیفیت هوای فشرده می‌باشد که به معنی عاری بودن نسبی هوا از روغن است.

ذرات گرد و غبار بزرگتر از 0.01µm نیز فیلتر می‌گردند که مطابق با کلاس 1 پاکیزیگی هوای فشرده می‌باشد.
این فیلترهای از لایه‌های متفاوت و غشاهای متفاوت تشکیل شده اند. در میکروفیلترها، هوا از داخل به سمت خارج جریان می‌یابد، این امر، اجازه می‌دهد که ذرات آب و روغن به مرور زمان به سمت خارج فیلتر رفته و در محفظه جمع آوری، جمع گردند و علاوه بر آن، عمر فیلتر نیز زیاد گردد.

فیلتر کربن فعال

در یک فیلتر کربن فعال، هیدروکربن‌ها به کربن‌های فعال می‌چسبند، در نتیجه تمامی ‌فیلترهای کربن فعال، یک بار مصرف می‌باشند و قابلیت استفاده مجدد ندارند. هیدروکربن‌ها، مزه‌ها و بوها که توسط میکرو فیلترها از سیستم حذف نمی‌شوند به راحتی توسط فیلتر کربن فعال به دام می‌افتند. فیلتر کربن فعال همواره بایستی پس از خشک کن و میکرو فیلتر قرار گیرد (تا عمر کاری بلندتری داشته باشد). گاهی حتا نیاز است که یک میکرو فیلتر در پایین دست فیلتر کربن فعال نیز نصب گردد، زیرا هوای فشرده می‌تواند ذرات بسیار ریز کربن با اندازه 1µ را با خود از فیلتر خارج نماید.

واحد مراقبت هوای فشرده

آب موجود در هوای فشرده

صحیح ترین روش برای جداسازی آب موجود در هوای فشرده، استفاده از یک خشک کن است. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از خشک کن وجود ندارد، باید از فیلترها برای جداسازی آب استفاده نمود، برای این منظور پیشنهاد می‌شود که از یک فیلترهایی با سایز 1µ و 0.01µ استفاده نمایید.

محافظ کاسه

بر اساس استاندارد DIN ISO 4414 بخش 8.4.1، کاسه‌های غیر فلزی فیلترها و جدا کننده آب بایستی دارای ایمنی مقاوم به افنجار یا شکست باشند.

فیلترهای فستو سری MS-LF و یا مدل‌های LF در سری D تمامی ‌ویژگی‌های مورد نیاز را دارا می‌باشند، همچنین در اطلاعات فنی این فیلترها علاوه بر ذکر کیفیت هوای خروجی، کیفیت هوای ورودی جهت داشتن بیشترین طول عمر نیز ذکر شده است.

روغن زن

روغن زن‌ها برای جهت تامین روغن مورد نیاز برای روغن کاری تجهیزات پنوماتیک و یا سایر تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وظیفه

تنها زمانی باید از یک روغن زن استفاده نمود که احتیاج به روغن زن حس شود (تمامی ‌تجهیزات فستو، می‌توانند بدون روغن زن به خوبی کار نمایند). استفاده از روغن در هوای فشرده می‌تواند برخی از  ویژگی‌هایی مانند حرکت آرام و یا حرکت یکنواخت تجهیزات پنوماتیکی را بهبود بخشد، اما استفاده از حجم زیاد روغن می‌تواند موجب  تجمع ذرات روغن و یا چسبنده شدن مسیر و تجهیزاتی مانند المان‌های تغییر موقعیت دهنده، فیلترها، صداگیرها و غیره گردد.

زیاد شدن تعداد تجهیزات پنوماتیکی، به منزله استفاده از روغن زن نمی‌باشد؛ همانطور که گفته شد، تجهیزات فستو، بدون روغن زن می‌توانند کار کنند. در برخی از تجهیزات پنوماتیک، نبایستی از روغن زن استفاده شود (برای اطلاعات بیشتر به ویژگی‌های ذکر شده در جدول اطلاعات فنی، تجهیزات فستو مراجعه شود). در برخی از موقعیت‌ها، استفاده از روغن زن توصیه می‌گردد، مانند سیلندرهای پنوماتیکی با سرعت خیلی زیاد.

اگر تجهیزاتی که به طور معمول بدون روغن زن کار می‌کنند، حتی یک بار، با هوای فشرده روغن زده کار کنند، پس از آن باید از روغن زن استفاده نمود؛ زیرا روغن استفاده شده در روغن زن، روغن و گریس استفاده شده در تجهیزات را شسته و از تجهیز خارج می‌نماید.

عملکرد

روغن از مخزن، به سمت بالا کشیده شده و به صورت قطره‌های ریز در هوا پخش می‌گردد. یک پیچ تنظیم در بالای روغن زن، مقدار مورد نیاز از حجم روغن برای یک باز زمانی مشخص را تنظیم می‌نماید. همچنین یک محفظه شیشه‌ای در بالای روغن زن قرار داده شده، تا عملکرد آن را بتوان مشاهده کرد.

واحد مراقبت هوای فشرده

برای پر کردن مخزن روغن، فشار محبوس در آن بایستی، تخلیه گردد، به این منظور یک پیج تخلیه در بالای آن تعبیه شده که به صورت خودکار فشار محبوس را در هنگام باز شدن تخلیه نماید.

فشار کاری درون مخزن روغن، روغن را در طول لوله به سمت بالا می‌راند، روغن به سمت محفظه شیشه‌ای حرکت کرده و از یک فلوکنترل که وظیفه تنظیم میزان روغن عبوری را بر عهده دارد، عبور می‌کند. در این لحظه قطرات روغن تشکیل شده به سمت لوله ونتوری کشیده می‌شود. لوله ونتوری تنظمین می‌کند که روغن به صورت اسپری و قطرات بسیار ریز وارد هوا می‌شود.

هوای وارد شده به روغن زن، پیش از روغن زدن، وارد یک مقسم هوایی می‌گردد، که موجب تشکیل یک پرده هوایی و تغییر دبی می‌شود. تداخل اثر (آشوب ایجاد شده) نازل ونتوری و مقاومت ایجاد شده توسط مقسم هوا، این تضمین را ایجاد می‌کند که روغن در تمام دبی عبوری به صورت یکنواخت پخش شده است.

روغن زن‌های فستو مدل‌ها MS-LOE و یا LOE در سری D می‌باشند.

روغن

محصول پیشنهادی فستو، OFSW-32 با پارت نامبر 152811 می‌باشد.

این روغن دارای ویسکوزیته ای برابر 32mm2/s دارد.

خشک کن‌ها

اتمسفر زمین، همواره داره مقدار مشخصی از بخار آب است. این رطوبت می‌تواند موجب خوردگی تجهیزات گردد و همچنین روغن اولیه تجهیزات به دلیل رطوبت زیاد می‌تواند از داخل تجهیزات شسته شود.

رطوبت هوا

مقدار رطوبت موجود در هوا تنها به دمای هوا بستگی دارد، هرچه هوا گرمتر باشد، مقدار ظرفیت آن برای در اختیار داشتن رطوبت بیشتر می‌شود.

این واقعیت، نکته‌های مثبت و منفی متفاوتی دارد. از یک سو می‌توان با خنک کردن هوا، آن را خشک کرد و از سوی دیگر ممکن است قطرات آب در طول لوله‌های انتقال هوای فشرده، با تغییر دمای محیط پدیدار شوند.

نمودار زیر، بیانگر بیشترین میزان رطوبت هوا، در دماهای مختلف می‌باشد:

دمای نقطه شبنم

در شرایط عادی، مقدار آب موجود در هوا، بسیار کمتر از بیشترین حد ممکن است. اگر همین هوا سرد گردد، با توجه به کاهش ظرفیت نگهداری آب توسط هوا، مقدار آب موجود، در نقطه‌ای تبدیل به بیشتر مقدار ممکن می‌شود. در این حالت رطوبت نسبی 100% است. به دمای این نقطه دمای نقطه شبنم گفته می‌شود. اگر دمای هوا، از دمای نقطه شبنم، سرد‌تر شود، آب اضافه موجود در هوا، میعان شده و به صورت قطرات ریز ظاهر می‌شود.

در کاربردهای پنوماتیکی از هوای فشرده استفاده می‌شود، در اینجا ما از نقطه شبنم فشاری به جای نقطه شبنم استفاده می‌کنیم.

میعان

هنگامی‌که هوا فشرده می‌شود، مقداری آب به صورت میعان ظاهر می‌شود. دلیل این امر خاصیت فشردن شدن هوا و فشردن نشدن آب است. درست شبیه فشردن یک پرتقال در هنگام آب گیری.

رطوبت نسبی هوا، پس از فشرده شدن، 100% می‌باشد.

هر دو روش خنک کردن و یا فشردن هوا، برای خشک کردن و تخلیه آب از هوای فشرده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روش‌های خشک کردن هوا

برای خشک کردن هوا به منظور کاهش میزان رطوبت موجود در آن، علاوه بر میعان آب به دو روش گفته شده، روش‌های دیگری مانند دیفیوژن یا جذبی نیز وجود دارد.

خشک کن‌های هوای غشایی

این نوع خشک کن‌ها به روش دیفیوژن کار می‌کنند.

واحد مراقبت هوای فشرده

خشک کن غشایی فستو مدل MS-LDM1

خشک کن غشایی از غشاهایی موازی، با سوراخ‌های عرضی تشکیل شده و هوا در طول این غشاها حرکت می‌نماید. ساختار مواد سازنده این غشاها به گونه‌ای است که آب به راحتی از آن عبور می‌کند ولی هوا نمی‌تواند به راحتی از آن رد شود.

با استفاده از هوای خشک تولید شده قبلی، یک مسیر هوایی کوچک در بیرون غشاها ایجاد می‌شود، اختلاف میزان رطوبت دو طرف غشا، باعث می‌شود که فیوژن رخ داده و آب از داخل غشا به سمت بیرون آن هدایت گردد، این رطوبت به همراه هوا، در محیط تخلیه می‌گردد.

این خشک کن‌ها نیاز به نصب یک فیلتر سایز 0.01µ در بالادست خود دارند. این فیلترها افت فشار کمی ‌را ایجاد می‌کنند. حجم اشغالی آن‌ها کم و بدون نیاز به تعمیر و نگهداری است.

خشک کن‌های جذبی

خشک کن‌ها جذبی مانند PDAD فستو از اصل چسبندگی یا مویینگی استفاده می‌کنند.

هوای فشرده از درون یکی از مخزن‌ها عبور می‌کند و در طول این مسیر، آب موجود در هوا توسط نیروی مویینگی یا چسبندگی در مخزن خشک کن به جا می‌ماند. در این روش 2 مخزن مورد نیاز است، یک مخزن که در حال خشک کردن هوای فشرده می‌باشد و مخزن دیگر که در حال خشک شدن است. پس از گذشت مدت زمانی و یا پس از کاهش میزان راندمان مخزن خشک کن، مسیر عبوری هوا تغییر کرده و جای دو مخزن تغییر می‌کند.

این روش بسیار کارا و راحت است، زیرا در طول زمان اندک، رطوبت به جا مانده تنها در سطح ذرات خشک کن (که به طور غالب سیلیکاژل می‌باشند) پدیدار می‌شود.

به علاوه این روش مانند روش غشایی به نیروی خارجی نیاز ندارد، اما بعد از مدت زمانی بایستی ذرات خشک کن (سیلیکاژل) را تعویض نمود.

این روش ظرفیت بسیار بیشتری نسبت به روش غشایی دارد.

کلاس تمیزی هوای فشرده

کلاس تمیزی هوای فشرده بر اساس استاندارد ISO 8573-1:2010

واحد مراقبت هوای فشرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *